Fredagsfråga - Ljudböcker
 
Det är fredag och det är bokbloggsjerka på gång hos de flesta bokbloggarna och således även här. Den här veckan är frågan: Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har "läst"? 
 
Efter att jag har börjat att jobba på folkbibliotek har jag märkt hur oerhört populärt ljudböcker är och särskilt hos de som inte ser så bra eller som vill göra något annat samtidigt som de läser. Så jag ställer mig såklart positivt till det på ett mer övergripande plan. På ett personligt plan har jag dock svårt för det och kan inte koncentrera mig, vips så har det gått flera kapitel och jag minns inte ett ord av vad som har sagts. Det kanske är en vanesak, jag vet inte. Jag har dock tagit mig igenom en ljudbok och det är Buzz av Anders De La Motte. Jag lyssnade medan jag var ute och gick eller sprang men så sällan som jag gör det så tog det flera månader innan jag äntligen blev klar med den.. Så nej, ljudböcker är inget för mig. 
 
 
#1 - Carolina läser...

haha...älskar seriestrippen!

#2 - Lottens Bokblogg

Jag är helt klart positiv till uppfinningen ljudböcker, men så länge jag kan läsa vanliga böcker så tror jag inte det är min grej.

Svar: Håller med! :)
Carolina Edvinsson

#3 - Monika

Ljudböcker är ju fantastiskt om man klarar av dem, men det gör inte jag :)

#4 - Helen

Jag är med helt positiv för ljudböcker men det är inget för mig.

#5 - Therese

Jag fokuserar för mycket på ljudboken när jag lyssnar att jag glömmer göra det jag tänkt göra, typ diska eller städa. Men köra bil gör jag mycket bättre med ljudbok på - mycket märkligt!

Svar: Ja, det där med bil och ljudbok borde ju passa tycker jag. Får nog testa det :)
Carolina Edvinsson

#6 - Boklysten

Ljudböcker är säkert bra för många, för mig funkar de tyvärr inte.

Svar: Det verkar vara många som inte klaffar ihop med ljudböcker.
Carolina Edvinsson

#7 - Vargnatts bokhylla

Jag är ute och går varje dag med odjuren mina, men då behöver jag ha mer fokus på omgivningarna så då skulle det inte funka för mig. Kanske när jag springer!

Svar: Jag har också försökt det men allt jag tänker är "vad jobbigt det är, är jag inte framme snart, jag springer till nästa lyktstolpe bara och sen går jag" osv ;)
Carolina Edvinsson

#8 - Johanna

Håller helt med, ljudböcker är jättebra för dem som har behov av det, men själv föredrar jag att läsa själv.

#9 - [Anna]

Ljudböcker kommer aldrig ta över de fysiska böckerna men min bror lyssnar bara på ljudböcker så jag har provat några men jag har så svårt att komma in i dom men jag brukar försöka lyssna på en bok i en påbörjad serie då känner jag i alla fall till huvudkaraktärerna :)

#10 - Malin

Jag har också svårt för ljudböcker, men för många av mina patienter är det enda sättet att kunna få tillgång till litteratur.

Svar: Ja men precis, det är ju jättebra på det sättet. Så länge jag kan läsa själv håller jag mig nog till det men man vet aldrig hur länge ögonen hänger med osv :)
Carolina Edvinsson

#11 - Maddes bokblogg

Jag lyssnar ganska mycket på ljudböcker och tycker det är härligt att kunna få boken uppläst när jag själv inte hinner läsa.
Trevlig helg på dig!!

#12 - Mia Eggimann

Ja men det är en träningssak efter hand lär man sig att inte fara iväg.
Mia

#13 - Holavedsbruden Ewa K

Jag håller med dig, är också positiv på ett mer övergripande plan.

#14 - Cissi - Bokstunder

Ljudböcker verkar inte passa alla. För mig fungerar det utmärkt vilket känns bra. Men det händer att jag känner att jag optimerar tiden lite för mycket och inte låter huvudet vila och bara vara.

#15 - annelie

För mig är det också ganska omöjligt att koncentrera mig, om jag inte gör något annat samtidigt. Mitt förra jobb var perfekt för det, dock var ju en dag med glömd ljudbok en ren katastrof efter att man vant sig att plöja böcker hela arbetsveckorna ;)

#16 - C.R.M. Nilsson

Ljudböcker som idé är helt fantastisk och öppnar verkligen upp fler möjligheter för människor att komma i kontakt med böckernas värld. Men de passar inte mig.

#17 - Freja

Jag har testat ljudbok en gång, det funkar inte för mig, jag behöver se orden för att minnas handlingen!

#18 - Zelly

Ljudböcker är en underbar uppfinning för dem som tycker om det men det har aldrig funkat på mig.