Mie
 
 
Titel: Mie
Författare: Åsa Grennvall
Antal sidor: 52 (Inbunden)
ISBN: 97891 8833 4435
Publiceringsår: 2000
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: -
 
Handling: Huvudpersonen (vet ej om hon har något namn?) går på Konstfack men har inte hittat den samhörighet som hon trodde att hon skulle känna, att hon äntligen skulle höra hemma någonstans. Konstfack visar sig dock vara precis som resten av samhället, tills Mie plötsligt dyker upp på uppropet. Där och då finner huvudpersonen plötsligt ett hopp om att hon äntligen kan få en vän som förstår.
 
 
Omdöme: Det är Åsa Grennvall och vad jag har börjat förstå så är det nästan synonymt med serier om självförakt och skadliga relationer, för att dra det till sin spets. Mörker värjer hon i alla fall inte för och det kan nog samtliga läsare vara överens om. Hon drar fram det som annars bara får kännas bakom stängda dörrar i ljuset. Och oj, vad jag hade avgudat det här när jag var yngre. Till och med mer än vad jag gör nu och då gillar jag det ändå mycket. 
 
Det här är ett album med en enda lång serie, vilket jag inte brukar gilla men som här fungerar riktigt bra. Jag tröttnar inte utan tycker att det som blir sagt är vettigt och att jag vill veta vilka fler smarta saker som huvudpersonen har på lager. Jag tror dock att mitt gillande främst bottnar i igenkänning, för jag känner igen vissa känslor och tankegångar även om jag aldrig har uttryckt dem så drastiskt. Huvudpersonen tycks nästan medvetet vilja vara annorlunda, bara för att sedan på så sätt försöka passa in i en gemenskap. För när tillräckligt många personer försöker vara annorlunda så blir det istället vanligt och normalt. Lite för ytligt på något sätt för att tilltala mig mer, jag blev helt enkelt inte så berörd som jag vill bli när bilder och texter samspelar med varandra.
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris 
 
Böcker som jag tidigare har läst av Åsa Grennvall: