Släppa taget
 
 
Titel: Släppa taget
Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 218 (Inbunden)
ISBN: 97891 2969 6394
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: "Bara en aning ljusare på himlen."
 
Handling: Elsa och Stella är tvillingar men det är endast till utseendet som de inte går att särskilja. Stella är den utåtriktade och sociala men ibland lite tanklösa medan Elsa är den tillbakadragna konstnären som är lite mer försiktig. Det är sista terminen i nian och när en ny dramalärare kommer till skolan vänds allt upp och ner, sanningar kommer fram och insidor blottas. Elsa bestämmer sig för att bryta sig loss från sin syster, kliva ut ur skuggan och göra sådant som hon tidigare inte har vågat.
 
 
Omdöme: Jag tycker att den här boken känns lite slätstruken och det är ingen bok som griper tag i mig eller dröjer sig kvar. Jag har för mig att Katarina von BRedows böcker brukade vara lite mer vågade, lite mer kontroversiella och lite mer på gränsen? Det kan vara så att jag har fel. Här blir allt så väldigt snällt och gulligt och Elsas uppror mot sin syster består i princip av att hon klipper av sig håret och köper nya kläder. Som hon dessutom blir så himla snygg i! Jag hade nog hoppats på något som hade rört upp lite mer känslor hos läsaren. För mig blir det inte mer än en gullig kärlekshistoria, vilket i sig säkert tilltalar många. Det är inte alltid man vill läsa om ondska, tydligen.
 
Språkligt har jag inget att anmärka på utan jag tycker inte att det var något som stack ut. Karaktärerna är jag inte jätteförtjust i då de blir lite motsättningar till varandra. En som är tyst och en som är ljudlig. En som är social och en som är tillbakadragen. Deras kompisar kan också sorteras in lite i fack där en är rolig, en är någons flickvän/pojkvän, en som har en tuff image och så vidare. Karaktärerna känns dock ändå som helt vanliga personer med vanliga problem och med vanliga liv vilket jag uppskattar. Men som sagt lite för slätstruken för mig.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Katarina von Bredow:
Hon & Han (Du & Jag #1)