Själarnas bok

Titel: Själarnas bok
Författare: James Oswald
Antal sidor: 367 (Inbunden)
ISBN: 97891 7645 3001
Publiceringsår: 2015 (Original: 2012)
Serie: Kommissarie McLean #2
Originaltitel: The book of souls
Första mening: "Gatorna är tomma."

Handling: Det är tio år sedan Tony McLean tog fast Donald Anderson aka "julmördaren" och nu har han blivit mördad i fängelset. Tony åker på hans begravning för att få ett avslut men inte långt senare hittas det första liket och det går inte att blunda för att tillvägagångssättet är närmare identiskt med julmördarens. Var det verkligen Donald Anderson som begravdes? Eller har de att göra med en copycat? Eller kan det vara så att Tony McLean satte dit fel man förra gången? 

Omdöme: Jag tyckte ju inte så värst bra om den första delen i den här serien på grund av de övernaturliga inslagen och tänkte inte ens läsa fortsättningen men när jag fick två minuter för att gå in på biblioteket och hämta en bok eftersom alla jag hade tagit med mig var slut så var det här den första jag såg och så tänkte jag att det får gå. Vilken tur att jag gjorde det för jag hade fel! Jag gillade den här mycket bättre än den första delen för här tycker jag inte att det övernaturliga tar överhand och om man vill, som jag gjorde, så behöver man inte ta det snacket på allvar utan jag såg det mest som en bipassage och gick på kriminalkommissariens spår och såg en naturlig förklaring till morden och det inträffade. 

Dock minns jag inte så mycket av den förra boken, minns inte ens att Tony McLeans fästmö blev offer för seriemördaren? Men det fungerade som sagt bra ändå och det kanske egentligen mest var till min fördel eftersom jag inte tyckte så bra om den förra boken. 

Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av James Oswald: 
Flickoffret (Kommissarie McLean #1)