Torka aldrig tårar utan handskar - 3. Döden

Titel: Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden
Författare: Jonas Gardell
ISBN: 97891 13044194
Serie: Torka aldrig tårar utan handskar #3
Antal sidor: 292 (inbunden)
Första mening: "När Guds älskling David var kung i Israel besegrade han moabiterna."
 
Handling: Det här är fortsättningen på vad som händer med medlemmarna i bögkollektivet Kråkan när sjukdomen aids drar in genom staden och ödelägger alla liv där den drar fram utan att någon riktigt vet vart viruset kommer ifrån. Bara att de drabbar bögar. Och att det är deras eget fel att de blir smittade. Allt i boken har hänt och det är dags att någon ställer sig upp och berättar om det.
 

Omdöme: Den avslutande och sista delen av romansviten Torka aldrig tårar utan handskar gör såklart ingen besviken, det är ett värdigt avslut på en oerhört viktig serie. Men (det finns alltid men) jag tycker att den här boken fokuserar mer på tillbakablickar och samhällskildring än vad den fokuserar på romankaraktärerna. Visst kommer både Seppo, Lars-Åke och Paul fram lite tydligare här men jag lyckas aldrig riktigt få lära känna dem lika mycket som Rasmus, Benjamin, Reine eller Bengt som figurerade tydligast i de tidigare böckerna.
 
Och trots att det finns mycket mörker och död även i den här boken så finns det även en strimma hopp, det blir förhoppningsvis bättre. Utvecklingen går förhoppningsvis framåt. Det är en lång väg kvar men vi går framåt.
 
Och jag inser att hur tungt det än känns i hjärtat att läsa den här boken så är det ingenting emot hur tungt det måste ha varit för Jonas Gardell att skriva den, att uppleva den på riktigt. Jag är ju egentligen bara någon som står bredvid och som försöker förstå något som jag aldrig kommer att kunna känna.
 
 
Betyg: 4/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Jonas Gardell:
#1 - Hannah Riegel

Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

#2 - C.R.M. Nilsson

Jag älskar det där citatet.

Jag tror inte jag är redo att släppa taget om dessa karaktärer än, så det blir nog att köpa hem tv-serien och se om den igen.

Svar: Jag har ju inte sett tv-serien än så jag har lite kvar att uppleva. Eller främst gråta över kanske..
Carolina Edvinsson