En sån som du
 
 
 
Titel: En sån som du
Författare: Gillian Flynn
Antal sidor: 62 (Danskt band)
ISBN: 97891 0016 1347
Publiceringsår: 2015
Serie: -
Originaltitel: The grownup
Första mening: "Jag slutade inte runka för att jag inte var bra på det."
 
Handling: Kvinnliga kunder möts av kristallkulor och medium. Manliga kunderna försvinner in bakom ett draperi där de får träffa kvinnorna i det bakre rummet. När en av kvinnorna i det bakre rummet får hoppa in som medium efter en utarbetad handled möter hon en kvinna i nöd, hon tror att hennes hus är hemsökt och att sonen försöker mörda henne.
 
 
Omdöme: Det här är en väldigt kort novell och det får man väl på sätt och vis ta i beaktande när det kommer till omdömet, det blir inget mörker att grotta ner sig i och inga karaktärer som hinner utvecklas. Ibland fungerar det formatet bättre och ibland fungerar det sämre, i det här fallet lutar jag tyvärr åt det sistnämnda hållet. Att det är Gillian Flynn som står bakom historien råder det ingen tvekan om, det är enkelt att känna igen hennes osympatiska karaktärer och dystra miljöer. Den här gången blir det dock inte riktigt lika obehagligt som det brukar.
 
Huvudpersonen är visserligen en intressant karaktär men jag hade velat ha mer av henne, jag har nämligen lite svårt att förstå hennes agerande. Det jag har mest bekymmer att intressera mig för är själva historien som berättas. Det finns inslag av att jag som läsare ska ledas in i en labyrint av sanning och lögn, vad är sant och vad är falskt? Vem i berättelsen är god och vem är ond? Men eftersom den är så pass kort hinner jag knappt ta ställning innan rollerna hinner kastas om igen. Effekten blir mer slående om läsaren hinner bestämma sig för en ståndpunkt innan författaren återigen kastar om spelreglerna.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Gillian Flynn:
 
#1 - Monika

Hmmm, har funderingar på att läsa denna. Vi får väl se :)

Svar: Den går ju väldigt fort så även om du inte skulle gilla den så har den inte tagit så mycket tid i anspråk :)
Carolina Edvinsson