Hon som vakar
 
Titel: Hon som vakar
Författare: Caroline Eriksson
Antal sidor: 238 (Inbunden)
ISBN: 97891 3714 7895
Publiceringsår: 2017
Serie: -
Originaltitel: -
Första mening: "Det är alltså såhär det ska sluta?"

Recensionsexemplar från Forum bokförlag.

Handling: Författaren Elena har på prov separerat från sin man och hyr nu in sig i ett radhus utan så mycket kontakt med omvärlden. Mittemot Elena bor familjen Storm och Elena kommer på sig själv med att allt oftare iaktta deras förehavanden, det verkar som om det är något mörkt som döljer sig bakom den till ytan perfekta fasaden. Ju mer Elena ser och får veta desto tydligare blir det att något fruktansvärt är på väg att ske. 

Omdöme: Min första spontana tanke när jag börjar läsa den här boken är att den påminner mig lite om Kvinnan på tåget, jag vet inte om det verkligen stämmer men det är i alla fall min första bild av boken och det är ju inte så dåligt. Sedan går det tyvärr lite trögt för mig att hitta rätt tempo i läsningen, det flyter inte riktigt så lätt som jag skulle vilja och jag undrar lite för mig själv när det egentligen ska börja hända något som drar med mig. Tyvärr infinner sig aldrig riktigt den där känslan av mörker och obehag som jag hade förväntat mig även om det fortfarande är ganska spännande. Att följa en huvudperson som det inte går att lita på är alltid ett intressant författargrepp och jag gillar det verkligen. För det är ju så att när man bara får följa ett perspektiv så går det ju inte vara säker på att det som huvudpersonen upplever som sant verkligen är det. Det är framförallt den vinklingen som jag gillar allra mest med boken. 

Sedan gillar jag också att författaren inte skriver mer än 300 sidor bara för att en bok ska vara ungefär så lång. Det är cirka 240 sidor som behövs för att föra fram historien och då skrivs inte mer än så. Sedan kanske fler sidor hade hjälpt för att bygga upp den lite krypande och obehagliga stämningen men istället blir det en historia som drivs framåt med lite andan i halsen på slutet och jag kan erkänna att jag inte ville sluta läsa förrän sista sidan var klar. 


Betyg: 3/5

Köp den här: Adlibris & Bokus

Böcker som jag tidigare har läst av Caroline Eriksson:
De försvunna