Rimligt lyckade ögonblick
 
Titel: Rimligt lyckade ögonblick
Författare: Åsa Asptjärn
Antal sidor: 212 (Häftad)
ISBN: 97891 6389 3827
Publiceringsår: 2017
Serie: Emanuel Kent #3
Originaltitel: -
Rekommenderad läsålder: 12-15 år
Första mening: "Längst in i ena hörnet på lilltoan står en trådhylla med serietidningar och gamla raggsockor."
 
Handling: Emanuel Kent ska börja gymnasiet och nu har han chansen att börja om på nytt, att bli den Emanuel som han vill att andra ska se honom som. Han har en strategi, han försöker iaktta de andra och sedan skapa en nyare och bättre version av sig själv men det går såklart sådär. I klassen hamnar han i en grupp där alla verkar veta vilka de är och är trygga med det, vilket bara gör Emanuels osäkerhet ännu större. Snart befinner han sig invirad i sina egna lögner och missförstånd, hur ska han ta sig ur det här utan att förlora hela sin sociala status?
 
Omdöme: Jag var ju helt såld på den första boken om Emanuel men har sedan dess bara blivit mer och mer skeptisk. Jag gillar honom såklart men nu känns det som om det har blivit lite väl mycket av den här pinsamma humorn och de obekväma ögonblicken. Dessutom gillar jag inte att han går och förälskar sig i varenda tjej som är lite trevlig mot honom, det blir lite för fånigt och jag tröttnar ganska snabbt på handlösa förälskelser. 
 
Men den har ju såklart goda sidor också, den här boken, som relationen mellan Emanuel och hans syster som är väldigt fin. Eller hur ett transperspektiv vävs in på ett naturligt sätt genom hans klasskompis Iggs. Eller hur den faktiskt på riktigt är ganska rolig mellan all den där pinsamma humorn. Eller hur verklighetstrogen Emanuel som karaktär känns. Allt det där är ju faktiskt väldigt bra. Men jag rycks tyvärr inte med i handlingen, känner inte att jag vill bläddra en sida till hela tiden. Men jag ångrar inte på något sätt att jag läste den. Den är bra, helt klart. Men det är kanske inget som jag kommer att bära med mig längre än så. 
 
 
Betyg: 3/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus
 
Böcker som jag tidigare har läst av Åsa Asptjärn:
Manifest för hopplösa (Emanuel Kent #2)