Motvind
 
 
Titel: Motvind
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Antal sidor: 310 (Inbunden)
ISBN: 97891 7461 5043
Publiceringsår: 2015
Serie: Jacob Colt #11 & Christopher Silfverbielke #7
Originaltitel: -
Första mening: "Kvinnan blev förvirrad stående på det kala trägolvet i sovrummet efter att ha varit på toaletten."
 
Handling: Jacob Colt har slagit sig i lag med Christopher Silfverbielkes syster Anna för att få bort honom från gatorna en gång för alla. Medan de smider sina planer smider Christopher sina egna, det börjar bli dags att lämna landet för gott. Det blir dock inte riktigt som han planerat när pressen plötsligt ringer och meddelar att de har funnit en koppling mellan hans företag och scientologerna, vilket gör att aktiekursen sjunker drastiskt och Christopher får se sina miljoner försvinna. 
 
 
Omdöme: Det finns minst två saker som känns som om de aldrig kommer att ta slut, dels är det vintern varje år och så serien om Christopher Silfverbielke. Nu när jag har läst så pass många känner jag ändå att jag vill ha ett avslut, att jag inte bara vill hoppa av, jag som har tagit mig såhär långt! Boken är väldigt lik de tidigare delarna i serien med Christopher Silfverbielkes framfart och ingenting tycks rubba honom. I den här boken är det dock första gången han stöter på någon form av motgång och det uppskattar jag, det visar att han inte är helt okrossbar trots allt. Det har varit så väldigt lätt tidigare att det var på tiden att det hände något. Krisen är dock inte farligare än att den är av finansiell art, men det kanske är början på något större. Vi kan ju hoppas! Den här boken saknar även de upprepningar och tillbakablickar som jag blev så väldigt trött på i förra boken och det är också ett plus, så den är på sätt och vis långt mycket bättre än den förra delen i serien men det betyder ju inte automatiskt att jag för den delen tycker att den är särskilt bra. Boken fungerar som tillfällig underhållning och det är väl gott så. Det är heller inte lika mycket frossande i sadistiska sexscener som inte för handlingen framåt. Jag är nästan till och med lite nyfiken på vad som kommer att komma härnäst.
 
Det jag har lite svårt för i boken är fortfarande de lite väl drastiska åsikterna som Silfverbielke dras med, vad han kallar människor som borde utrotas. Det finns ingen del av honom som är mänsklig och därför är det också lite svårt för mig att hålla kvar intresset för honom. Men det finns heller ingen annan karaktär som jag som läsare håller på eller önskar framgång. Det finns för övrigt relativt få karaktärer överhuvudtaget, det är i princip Silfverbielke, hans syster och Jacob Colt och ingen är särskilt sympatisk. Resten av karaktärerna dör på antingen det ena eller det andra sättet och är då bara med i korta avsnitt. Jag hoppas att nästa bok är den sista och att vi blir av med Christopher Silfverbielke en gång för alla.
 
 
Betyg: 2/5
 
Köp den här: Adlibris & Bokus & Cdon
 
Böcker som jag tidigare har läst av Dan Buthler & Dag Öhrlund:
Mord.net (Jacob Colt #1)
En nästan vanlig man (Jacob Colt #2) (Christopher Silfverbielke #1)
Förlåt min vrede (Jacob Colt #3) 
Grannen (Jacob Colt #5) (Christopher Silfverbielke #2)
Återvändaren (Jacob Colt #7) (Christopher Silfverbielke #3)
Uppgörelsen (Jacob Colt #8) (Christopher Silfverbielke #4)
Erövraren (Jacob Colt #9) (Christopher Silfverbielke #5)
Hämnaren (Jacob Colt #10) Christopher Silfverbielke #6)
 
 
#1 - MonsterSteffa

Haha, vilken jobbig situation du är i! Inte kunna sluta läsa om Sifverbielke för du vill ha ett avslut! Hoppas att du får din vilja igenom att nästa bok är den sista om denna, som du skriver, omänskliga man!