Albino
 
Titel: Albino
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Antal sidor: 330 (Inbunden)
ISBN: 97891 8900 7192
Publiceringsår: 2019
Serie: Herkulesserien #6
Originaltitel: -
Första mening: "Han tränger in i sin syster."

Handling: En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner. På Särskilda enheten försöker Zack Herry och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.

Omdöme: Det här kände jag väl blev lite sådär. Hela den här grejen mellan Hebe och Zack känner jag börjar bli lite tjatig och nu dras den dessutom till sin spets när Zack får veta att de förmodligen är syskon. Inte för att det verkar hindra honom i varken tankar eller agerande. Jag förstår ju att hela den saken förmodligen inte är utredd till fullo ännu och att de i slutändan inte kommer visa sig vara syskon men det känns ju lite konstigt att Zack helt och fullt tror detta och ändå väljer att ha sex med Hebe. Hebes mamma fortsätter att visa sin makt över vad som ser ut att vara hela det svenska samhället och rättssystemet, även detta börjar bli lite väl osannolikt. Men det som också gör att den här boken svajar lite är att det blir så lite av Zack, som ju ändå ska vara huvudpersonen och den drivande karaktären. Han får inte alls lika stort utrymme den här gången och jag känner att mycket faller på grund av detta. Själva utredningen med albinerna engagerar mig inte heller och jag har lite svårt att på slutet få ihop alla trådar och motiv. Med andra ord så var det här enligt mig inte riktigt den starkaste boken i serien. Jag kommer förmodligen att läsa även nästa del för att se hur allt knyts ihop men det är väl inget som jag kommer att vilja kasta mig över. 


Betyg: 2/5

Köp den här: Adlibris & Bokus & Omnible

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft:
Midvinterblod (Malin Fors #1)
Sommardöden (Malin Fors #2)
Höstoffer (Malin Fors #3)
Vårlik (Malin Fors #4)
Den femte årstiden (Malin Fors #5)
Vattenänglar (Malin Fors #6)
Vindsjälar (Malin Fors #7)
Jordstorm (Malin Fors #8)
Eldjägarna (Malin Fors #9)
Djävulsdoften (Malin Fors #10)
Himmelskriket (Malin Fors #11)

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft & Markus Lutteman:
Zack (Herkulesserien #1)
Leon (Herkulesserien #2)
Bambi (Herkulesserien #3)
Heroine (Herkulesserien #4)

Böcker som jag tidigare har läst av Mons Kallentoft & Anna Karolina:
Falco (Herkulesserien #5)

#1 - Monika

Egentligen håller jag med dig om allt du skriver, men jag gav den ett betydligt högre betyg. Har så svårt att sätta lågt på de här böckerna...